Gemeente lijdt geen schade door afgelasten kermissen

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad heeft geen al te grote strop nu de kermissen niet doorgaan.

In de begroting was ongeveer een ton opgenomen als pachtinkomsten van de kermissen in Schijndel en Sint-Oedenrode die door gemeente worden georganiseerd. Die gaan niet door en dus loopt de gemeente dat bedrag mis. Daar staat tegenover dat er ook geen kosten hoeven worden gemaakt en dan gaat het ook over ongeveer honderdduizend euro.

Protest op Malieveld

Kermisexploitanten demonstreren vandaag op het Malieveld in Den Haag. Ze vinden de coronamaatregelen te streng. Tot 1 september zijn kermissen sowieso verboden. Volgens veel kermisbedrijven gaan zij dat niet overleven. Zij willen net als de dierentuinen en de pretparken ook nu al open.

De gemeente Meierijstad stelt dat kermissen tot 1 september zeker niet doorgaan. Na 1 september is er nog een aantal kermissen gepland, zoals die in Veghel, Keldonk, Wijbosch, Olland en Boskant. Of die door kunnen gaan hangt af van het rijksbeleid. Als kermissen na 1 september onder voorwaarden door mogen gaan dan is het volgens de gemeente aan de exploitanten of ze dat willen. Ze zullen zich hoe dan ook aan de regels moeten houden die dan gelden.

Gemeente lijdt geen schade door afgelasten kermissen