Gemeente gaat praten met bestuur Beckart over problemen

NIJNSEL – De gemeente Meierijstad heeft op korte termijn weer een gesprek met het bestuur van zalencentrum De Beckart in Nijnsel.

De exploitant houdt er feesten om de boel financieel draaiende te kunnen houden maar dat mag niet. Daardoor dreigt er een situatie die er toe zou kunnen leiden dat verenigingen uit Nijnsel niet meer in de Beckart terecht kunnen. Het bestuur is daarvoor verantwoordelijk.

Het overleg met het stichtingsbestuur is er op gericht om het voormalige gemeenschapshuis open te houden voor gebruikers en het verenigingsleven. De gemeente bekijkt welke rol zij daarin zelf kan spelen die past binnen de regels. Met de verenigingen zelf heeft de gemeente geen overleg.

De gemeente blijft op het standpunt staan dat de horecavergunning geen feesten zijn toegestaan zoals nu soms in de Beckart worden gevierd. “De Beckart heeft vanaf de oprichting een maatschappelijke bestemming en een functie als gemeenschapshuis in Nijnsel. Het houden van feesten en partijen is niet toegestaan volgens. het bestemmingplan Nijnsel 2012.”

Alleen als er een maatschappelijke activiteit is mag er een broodje geserveerd worden. “Ook mét een horecavergunning moet de uitbater zich hieraan houden,” aldus een woordvoerder van de gemeente.