Gemeente gaat gedupeerden kinderopvangtoeslag helpen

MEIERIJSTAD – In Meierijstad hebben zo’n 50 gezinnen te maken met problemen door de affaire in de kinderopvangtoeslag. De armoedeambassadeur van de gemeente gaat contact zoeken met deze gezinnen om te helpen.

Gedupeerde ouders krijgen compensatie van de Belastingdienst. Maar dat geld is niet altijd voldoende om uit de financiële problemen te komen. De Belastingdienst heeft een overeenkomst gesloten met alle gemeenten. Daardoor krijgen gemeenten de gegevens door van gedupeerden. Zo kan de gemeente gemakkelijk contact leggen met de gedupeerde gezinnen. Gezinnen kunnen zich ook altijd bij de gemeente melden.

Maatwerk

Al eerder riep de gemeente gedupeerde gezinnen op zich te melden. Met de machtiging kan de armoedeambassadeur actief gezinnen benaderen. Een goede ontwikkeling, vindt wethouder Menno Roozendaal.. "We willen graag met deze ouders in contact komen. Ik vind het heel belangrijk te onderzoeken waar wij maatwerk kunnen bieden. Ik begrijp dat het lastig is. Er zal na deze affaire weinig vertrouwen zijn in de overheid, maar wij willen onze inwoners graag helpen.”