Gemeente en Politie waarschuwen voor oplichters

SCHIJNDEL / MEIERIJSTAD – De Politie in Schijndel waarschuwt voor oplichters aan de deur. Ze kregen een tip van een huisbezoek aan de Deken Baekersstraat. De bewoonster kreeg een man aan de deur die zei dat hij de ventilatie wilde controleren in de slaapkamer en in de kruipruimte. De bewoonster vertrouwde het niet, liet hem niet binnen en vroeg hem naar papieren van Woonmeij.
Geen papieren
Ze kon verder niet zien dat hij voor een bedrijf werkte. De man werd kennelijk verrast door dit kordate optreden en door de vragen, want hij begon te twijfelen, en is vlug weg gereden in een grijskleurige 5-deurs-auto zonder logo. De Politie vraagt om in zo'n situatie meteen 1-1-2 te bellen, zodat ze een controle kunnen doen en kunnen uitkijken naar auto en persoon. Een kenteken noteren, is helemaal goed.
Bel de Politie
De man had een normaal postuur, was 180 cm lang, droeg een kort jack en een spijkerbroek. Herkent u iemand met dit signalement in combinatie met de auto, bel dan de politie via 0900-8844 of anoniem op nummer 0800-7000.
Verdacht energiebedrijf
De gemeente roept burgers op om geen afspraken te maken met het bedrijf “Besparen Kan.” Zij ontvangt signalen dat bewoners telefonisch zijn benaderd door het ‘bedrijf’, dat zegt te willen praten over het besparen van energiekosten, en ze geven aan dat ze daarover afspraken hebben gemaakt met de gemeente. Maar de gemeente Meierijstad stelt dat ze met geen enkele energieleverancier afspraken heeft gemaakt.