Geloofsgemeenschap Heilig Hart en Johannes herdenkt Pastor Jan Groot Zevert

VEGHEL – Met een herinneringsdienst in de Heilig Hartkerk nam Geloofsgemeenschap Heilig Hart en Johannes woensdag 30 september definitief afscheid van Jan Groot Zevert. De pater Damiaan, die bijna 30 jaar als pastor voor de Veghelse geloofsgemeenschap werkte, overleed op 27 maart 2020. Bij zijn begrafenis op vrijdag 3 april plaats op de kloosterbegraafplaats in Breda kon vanwege corona slechts een beperkt aantal mensen uit Veghel hierbij aanwezig zijn. Om recht te doen aan de jarenlange inzet vond woensdagmiddag de herdenkingsdienst plaats in aanwezigheid van leden van de congregatie en familie van Groot Zevert.

Onthulling naambord

Na de dienst onthulden twee zussen een naambord van hun broer ter herinnering aan de overleden damiaan en pastor. Pastor Ard Smulders die de herdenkingsdienst leidde zegende ook het Heilig Hartbeeld opnieuw in dat op het gerenoveerde plein voor de kerk staat.

Reportage

Door de coronabeperkingen kon ook dit keer maar een beperkt aantal parochianen bij de kerkdienst aanwezig zijn. Daarom maakte Omroep Meierij een registratie van de plechtigheid gebeurtenissen. De reportage kan op elk gewenst tijdstip aan overige belangstellenden worden getoond.