Gele en rode kaarten in carnavalsoptocht Oiversland (video)

Dubbelganger Prins Geert, Oeteldonkers en heel veel jongeren in optocht Oiversland

OIVERSLAND - EERDE - Eindelijk kon Prins Geert na twee stille jaren de optocht in Oiversland weer voorafgaan. De van oorsprong Bosschenaar Geert zwaaide samen met zijn prinses Margret de scepter over Oiversland. In de optocht kwamen opvallend veel de energiemaatregelen in Meierijstad voorbij in de vorm van zonneparken en windmolens.

Muziekskes
Geen muziekskes of dweilorkesten in de optocht in Oiversland. Naast enkele grote wagens was de jeugd talrijk vertegenwoordigd met harde muziek met een lekkere beat waarop je niet stil kon staan. Ook Prins Geert moest het ontgelden. Er liep zelfs een dubbelganger mee in de optocht. En zoals een loopgroep uitbeeldde is de prins niet vies van een snoepje. Ook werden er gele en rode kaarten uitgedeeld.

Oeteldonk was ook rijk vertegenwoordigd in de optocht In Oiversland. Er liep een speciale groep mee met kleine cafeetjes. Zij hadden voor de kroegentocht Oiversland uitgekozen. Het was een lange polonaise door de straten van Eerde. Afijn, het komt allemaal voorbij in de registratie die Omroep Meierij maakte van deze optocht.

Gezellig met vrienden in de optocht
Fotograaf: Jan van Oort
Oeteldonk ook in de optocht in Oiversland
Fotograaf: Jan van Oort
Veel muziek in Oiversland
Gele en rode kaarten in de optocht in Oiversland