Gelauwerde Bert van den Brink bespeelt orgel Schijndel

SCHIJNDEL – Organist Bert van den Brink geeft 6 september een concert op het Smitsorgel in de Sint Servatiuskerk in Schijndel.

Bert van den Brink (1958) studeerde in 1982 cum laude af als klassiek pianist aan het Utrechts Conservatorium.

In de eerste periode na de studie gaf hij regelmatig klassieke concerten, maar na verloop van tijd kwam het accent meer en meer bij de geïmproviseerde muziek te liggen.

In 2007 ontving Bert van den Brink de VPRO Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland voor jazz en geïmproviseerde muziek.

Blowing

Bert treedt veelvuldig live op als pianist, organist en accordeonist, maar hij is ook te beluisteren via internet, of via een groot aantal cd's. Uniek is de cd "BLOWING" (2013), waarop Bert van den Brink op een kerkorgel jazz & pop speelt.

Van den Brink is ook actief als arrangeur/producent. Het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, Paul de Leeuw, Denise Jannah en anderen spelen arrangementen en bewerkingen van hem. Een van de hoogtepunten is zijn bewerking van de opera Porgy & Bess van George Gershwin, uitgevoerd door het jazzsextet de Houdini's en Nieuw Sinfonietta Amsterdam.

Het concert begint om 16.00 uur

Bert van den Brink