Clubs Meierijstad hebben geen succes in nacompetitiefinales

MEIERIJSTAD – Dit weekend waren er nog drie voetbalclubs in de race om promotie en/of lijfsbehoud. Boskant had een voorsprong te verdedigen. Keldonk speelde in eigen huis na een gelijkspel. Boerdonk speelde vooral nog voor de eer.

VV Boskant kan het niet bolwerken in Wanroij en degradeert
Boskant had van de drie clubs uit Meierijstad de beste papieren. De thuiswedstrijd tegen Constantia uit Wanroij werd met minimale cijfers (1-0) gewonnen. De verwachtingen waren hoog gespannen. Bij Boskant hoopten ze op zondag een heus voetbalfeest te kunnen houden. Eerst de return in Wanroij, om vervolgens feestend naar de wedstrijd Nederland-Polen te kunnen kijken.

De wedstrijd om lijfsbehoud zou echter resulteren in een deceptie. Boskant was in Wanroij de mindere ploeg. Constantia was daarnaast scherper voor het doel. Dit resulteerde in een 3-1 nederlaag voor de ploeg van Peter van der Heijden en Thom Saris. Over twee wedstrijden werd het hierdoor 3-2 voor Constantia, dat hiermee een plek in de vierde klasse wist binnen te slepen. Voor Boskant eindigt het seizoen in een pijnlijke degradatie, waardoor het volgend seizoen in de vijfde klasse uitkomt.

RKVV Keldonk loopt promotie mis na ruime thuisnederlaag
Ook RKVV Keldonk had prima papieren voorafgaand aan de return tegen S.V. Leunen. In Limburg werd na een achterstand met 3-3 gelijkgespeeld. In eigen huis had het dus aan een overwinning genoeg. De overwinning zou er niet komen. Sterker nog, Leunen was veel sterker dan de thuisploeg en wist verdiend met ruime cijfers te winnen.

Binnen een kwartier ging het al fout voor Keldonk. Vlak voor rust wisten de Limburgers de score zelfs te verdubbelen. Keldonk was niet bij machte om een vuist te maken al nam het wel meer risico’s. Na rust kreeg de thuisploeg dan ook een aantal kansen, maar de Leunense goalie hield zijn doel uitstekend schoon. Toen een vrije trap van Leunen de kruising wist te vinden, was de wedstrijd op slot. Keldonk probeerde het nog wel, maar kwam niet meer tot scoren toe. Zo eindigde de wedstrijd in een 0-3 nederlaag voor Keldonk, dat had gehoopt op een mooier afscheid van trainer Ruud Fleskens. De ploeg zal volgend seizoen opnieuw moeten proberen om promotie af te dwingen naar de vierde klasse.

RKSV Boerdonk trekt opnieuw aan kortste eind in doelpuntenregen
Voor RKSV Boerdonk was de returnwedstrijd tegen FC De Rakt een formaliteit. De harde 1-6 nederlaag van vorig weekend zorgde ervoor dat er voor hen niks meer te halen viel. Dit weerhield Boerdonk er niet van om er in ieder geval een aantrekkelijke wedstrijd voor de fans van de maken. FC De Rakt deed daar graag aan mee.

De wedstrijd werd een doelpuntenfestijn. Boerdonk wist vier keer tot scoren te komen. FC De Rakt deed daar nog een behoorlijke schep overheen. De Udenaren wisten maar liefst acht keer het net te vinden. De returnwedstrijd eindigde dus in een 8-4 overwinning voor FC De Rakt. De Udenaren zijn hiermee over twee wedstrijden Boerdonk de baas met een totale score van 14-5 en handhaven zich in de vierde klasse. Boerdonk degradeert naar de vijfde klasse en zal komend seizoen haar best moeten doen om de weg terug naar de vierde klasse te vinden.

Uitslagen finales promotie degradatie amateurvoetbal
(4e/5e klasse)
RKVV Keldonk – S.V. Leunen*: 0-3 (totaal: 3-6)
Constantia* – VV Boskant**: 3-1 (totaal: 3-2)
FC De Rakt* – RKSV Boerdonk**: 8-4 (totaal: 14-5)

*Speelt volgend seizoen 4e klasse
** degradeert naar 5e klasse