Geen spoedzoekerscomplex op Heuvelplein in Veghel

VEGHEL - Er komt waarschijnlijk toch geen wooncomplex voor spoedzoekers op het Heuvelplein (Fiat-garage) in Veghel.

Project-ontwikkelaar PUP Real Estate wilde daar eerst 480 en later 250 en uiteindelijk mogelijk ‘slechts’ 100 woningen voor spoedzoekers gaan bouwen, maar zegt nu in het Brabants Dagblad van zaterdag alle plannen in te trekken.

“We voelen ons totaal niet gesteund door de gemeente en we verwachten ook niet dat die steun nog gaat komen”, aldus directeur Roger Sevenheck van PUP Real Estate.

Enkele weken geleden nog deed de projectontwikkelaar een beroep op de gemeenteraad om haast te maken met de plannen en om toch ook mogelijkheden te bieden om 250 woningen te realiseren. Maar als het er uiteindelijk slechts 100 zouden kunnen worden, wilde PUP Real Estate dat ook doen “om de mensen die zich nu al hebben aangemeld niet in de steek te laten”, aldus de projectontwikkelaar. En dat waren er volgens hem al enkele tientallen.

Veghels Buiten

Ruim een jaar geleden presenteerde de project-ontwikkelaar het plan om in Veghels Buiten, zoals dat woongebied officieel heet, enkele grote wooncomplexen te realiseren voor zogeheten spoedzoekers: mensen die op korte termijn woonruimte nodig hebben. Bijvoorbeeld door een echtscheiding of buitenlandse arbeidskrachten die werk hebben bij bedrijven in deze omgeving.

In de wijk Veghel Zuid ontstond meteen veel ophef over dit grootschalige project en de wijkraad; die liet heel nadrukkelijk weten van mening te zijn dat een dergelijk grootschalig project daar absoluut niet zou kunnen. Niet alleen omdat het te veel overlast zou geven, maar ook omdat de verkeerssituatie, met name voor leerlingen van het Fioretti- en Zwijsen College, in het geding zou zijn.

Haast

Herhaaldelijk liet de project-ontwikkelaar weten toch door te willen gaan met de plannen die hij wel enkele keren dus aanpaste. Maar steeds gaf hij ook aan dat de gemeente Meierijstad meer haast zou moeten maken om de plannen te kunnen realiseren.

“Ik vind het heel jammer voor de woningzoekenden die zich al hebben ingeschreven op dit project. Maar we hebben geen enkel vertrouwen meer in de gemeente. Het lijkt alsof die liever helemaal geen woningen voor spoedzoekers wil”, aldus Sevenheck die daarom per direct de stekker uit het hele plan zegt te trekken.