Geen openbaar vervoer naar Noordkade Veghel

VEGHEL – Er komt voorlopig geen directe busverbinding naar de Noordkade in Veghel. Dat meldt de Stadskrant Veghel die gesproken heeft met de provincie die gaat over het openbaar vervoer in Brabant.
Zowel wethouder Jan van Burgsteden als Stefan van de Ven van de Noordkade reageren verbaasd en teleurgesteld in de Stadskrant.
Noordkade-eigenaar Stefan van de Ven probeert al meer dan 3 jaar om de Noordkade beter bereikbaar te laten zijn met het openbaar vervoer en zou graag zien dat er een buslijn langs de Noordkade gaat en er daar een bushalte komt.
“De vraag over een busverbinding naar de Noordkade is bekend bij de provincie, maar plannen voor de aanleg van deze busverbinding zijn er niet”, zo meldt woordvoerder Peter Honings van de provincie in een pagina-groot verhaal in de Stadskrant.
Beperkte vraag
Volgens Honings is uit eerdere onderzoeken gebleken dat de vraag naar openbaar vervoer op grote extensieve (bedrijven)terreinen over het algemeen beperkt en verspreid en is het daarom lastig om daar een goed functionerend openbaar vervoer te realiseren.
Volgens hem is ook gebleken dat het niet goed mogelijk is om bestaande buslijnen langs de Noordkade te laten rijden.
Via de Corridor-bushalte in Veghel is de Noordkade op 10 minuten loopafstand bereikbaar.
“Er is een goede OV-ontsluiting op minder dan een kilometer. Er is dus openbaar vervoer richting Noordkade. Deelfietsen of andere vormen van deelmobiliteit kunnen helpen om de bereikbaarheid van de Noordkade verder te verbeteren”, zo meldt Honings in de Stadskrant.
Toch doorgaan
Stefan van de Ven en wethouder Jan van Burgsteden reageren niet alleen verbaasd en teleurgesteld over de stelligheid waarmee de provincie de plannen voor een bushalte bij de Noordkade afwijst, maar zeggen ook het er niet bij te willen laten zitten.
“Wij blijven ons er hard voor maken”, aldus wethouder Van Burgsteden.

Parkeerterrein Noordkade Veghel