Géén nieuwe prins voor Kuussegatters

Jong Kuussegat gaat wel door

VEGHEL - Kuussegat gaat een prinsloos (carnavals)jaar tegemoet. Voornaamste reden is dat de prins door de coronacrisis en alle maatregelen daar omheen geen compleet en volwaardig carnavalsseizoen kan worden geboden.

Eerder maakte het bestuur van c.v. de Kuussegaters al bekend dit jaar geen Hofzittingen en andere openbare carnavalsactiviteiten te houden. De nieuwe heerser van Kuussegat wordt normaliter, samen met zijn adjudanten, tijdens de zittingen in november onthuld.
Binnen de 53-jarige geschiedenis van de vereniging is het een unicum dat er een jaar geen nieuwe prins wordt gekozen. Alleen in de beginjaren is het voorgekomen dat een prins (Han de Beer alias Has III) twee seizoenen de scepter zwaaide. Dat was in 1971 en 1972.

Andere carnaval
Desondanks willen de Kuussegatters nog geen streep zetten door het seizoen 2020-2021. Voorzitter Han Versantvoort laat weten te gaan kijken wat er, binnen alle maatregelen en voorschriften, wél mogelijk is. Vast staat dat carnaval er in februari 2021 anders zal uitzien dan andere jaren. Een ‘normaal’ carnavalsprogramma met vijf dagen die bol van activiteiten staan is volgens hem geen optie.

Jong Kuussegat gaat wél door
Voor Jong Kuussegat hangt de vlag er anders bij. Omdat voor kinderen andere regels gelden dan voor volwassenen is besloten het carnaval voor Jong Kuussegat in grote lijnen wél door te laten gaan. Zo worden er momenteel op basisscholen nieuwe jeugdraadsleden en -dansmariekes gezocht. Het is ook de bedoeling om tijdens de Jeugdhofzitting een Jeugdprins te onthullen. Dat zou in januari moeten plaatsvinden. Alles staat of valt echter met de ontwikkeling van het coronavirus en de maatregelen en richtlijnen die vanuit overheidswege worden opgelegd.

In 2021 geen prinsenwagen door Kuussegat
Fotograaf: Harold Hultermans