'Geen leges meer voor vrijwilligersorganisaties'

Oproep van Lokaal Meierijstad

MEIERIJSTAD – Non-profit organisaties in Meierijstad zouden geen leges meer moeten betalen als ze bij de gemeente ergens een vergunning voor aanvragen. Dat is de mening van Lokaal Meierijstad.

De partij legt donderdag tijdens een gemeentelijke commissievergadering een motie voor waarin wordt gevraagd de leges voor vrijwilligersorganisaties af te schaffen.

Onmisbaar in wijken en dorpen

Volgens Lokaal Meierijstad zijn al die organisaties feitelijk onmisbaar in de wijken en de dorpen. Dankzij al dat vrijwilligerswerk hoeft de gemeente voor een heleboel dingen zelf minder uit te geven. Als die clubs straks in het kader van de omgevingsverordening voor elke vergunning moeten betalen dan bestaat volgens Lokaal Meierijstad het risico dat ze geen geld meer over houden voor het werk waarvoor ze in het leven zijn geroepen.

Volgens Lokaal Meierijstad kunnen die organisaties het geld beter gebruiken om hun werk te doen, want daar profiteert de hele gemeenschap van. Daarom wil de partij dat burgemeester en wethouders gaan onderzoeken of de leges voor non-profit instellingen kunnen worden afgeschaft.

Lokaal Meierijstad wil geen leges voor vrijwilligersorgansaties