Geen huizen voor spoedzoekers op terrein voormalige autobedrijven

VEGHEL – Het plan om op het Heuvelplein in Veghel-Zuid 250 huizen te bouwen voor spoedzoekers gaat niet door. De gemeente Meierijstad geeft er geen toestemming voor.

Omwonenden waren fel tegen het plan van PUP Real Estate. De gemeente onderzoekt wel of er mogelijkheden zijn voor een kleiner plan.

Voormalige garagebedrijven


De ontwikkelaar wilde de voormalige Fiat- en VW-garages op het Heuvelplein afbreken en daar 250 huizen bouwen voor spoedzoekers. Dat zijn meestal mensen die in problemen zijn gekomen en snel een huis nodig hebben.

Omwonenden waren al meteen tegen het plan. Zij lieten de gemeente weten dat zij de 250 huizen die in Veghel waren gepland wel heel klein vinden. Ze waren bang dat die niet aan de eisen zouden voldoen en dan automatisch als kamers verhuurd zullen worden aan arbeidsmigranten.

Het plan werd vervolgens nog eens tegen het licht gehouden en aangepast. De buurtbewoners vonden ook het tweede plan niet acceptabel. De gemeente heeft nu besloten er helemaal af te zien van 250 huizen op het Heuvelplein.