Geen bezoek meer mogelijk in Bernhovenziekenhuis

UDEN/MEIERIJSTAD – Bezoekers zijn vanaf dinsdag niet meer welkom in het Bernhovenziekenhuis in Uden. Op die manier wil het ziekenhuis de verspreiding van het coronavirus verder indammen.


De directie heeft de maatregel met pijn in het hart genomen. “De maatregel druist in tegen het gastvrije karakter van Bernhoven, maar hij is helaas nodig”, aldus het ziekenhuis.

Digitale hulpmiddelen
Om toch nog contact te kunnen hebben met de familie buiten het ziekenhuis kunnen patiënten en familieleden gebruik maken van digitale hulpmiddelen als smartphone of tablet. Voor patiënten die niet over een iPad beschikken zijn iPads van Bernhoven beschikbaar en kunnen medewerkers helpen om het contact te maken.


Uitzonderingen
Het kan zijn dat verpleegkundigen en arts beslissen om in bijzondere gevallen een uitzondering op te maken. In dit geval wordt bij binnenkomst in Bernhoven uitgelegd welke hygiëne- en isolatiemaatregelen getroffen moeten worden.


“Het zijn ingrijpende maatregelen die Bernhoven liever niet zou nemen. Ze zijn in deze bijzondere tijden helaas nodig en het ziekenhuis doet dan ook een beroep op begrip van de getroffen patiënten en hun familie”, aldus het ziekenhuis.