Geduld Rooise winkeliers over bouwval Kerkstraat raakt op

SINT-OEDENRODE – Het geduld van Centrummanagement Sint-Oedenrode raakt op. De winkeliersvereniging wil dat de gemeente de eigenaren van het pand Kerkstraat 11 harder aanpakken. Dit krot is volgens Centrummanagement een doorn in het oog.

Er wordt al lang gesproken over het verpauperde pand in het centrum van Sint-Oedenrode. Vorig jaar juli kondigde de gemeente al maatregelen aan.

Houten platen

In een brief aan het college van burgemeester en wethouders schrijft Centrummanagement dat er weinig schot in zit. Volgens de winkeliers zijn er ondanks aanmaningen en ultimatums slecht minimale maatregelen genomen. “Voor het raam en toegangsdeur zijn houten platen getimmerd en over de dakpannen aan de voorzijde is een net gelegd. Aan het rechter gedeelte is geen enkele vorm van onderhoud gepleegd,” aldus de belangenorganisatie van Rooise winkeliers.

Het bestuur begrijpt niet waarom er geen enkele sanctie is opgelegd. Voor de inwoners van Sint-Oedenrode wordt de situatie rond Kerkstraat 11 alleen maar onduidelijker, aldus Centrummanagement.

Kerkstraat 11