Ga je mee schatzoeken op de radio?

Zondag in de 55 Plusshow op Omroep Meierij Radio

MEIERIJSTAD – Op latere leeftijd een nieuwe hobby ontdekken? Natuurlijk kan dat. Neem Anton Berndsen, hij ontdekte geochaching. Wat dat is? Als je hem zo bezig ziet lijkt het nog het meest op schatzoeken voor volwassenen. Je trekt erop uit gewapend met een GPS-ontvanger of een smartphone met de juiste app. De coördinaten brengen je naar een plaats waar je de zogenoemde cashe vindt. Als je je ogen tenminste goed de kost geeft. Geocaching is overigens niet nieuw. Het begon een jaar of twintig geleden in Amerika. Intussen kun je ongeveer overal ter wereld zoektochten ondernemen. Nieuwsgierig? Zorg dan dat je zondag rond 11.00 uur klaar zit voor de 55 Plusshow. Dan vertelt Anton er uitgebreid over in onze radiouitzending.

De zoektocht van de Seniorenraad
Parels voor in het panel, dat is de cache waar de Seniorenraad naar op zoek is. De ouderen in dit panel zijn representatief voor de eigen doelgroep in de gemeente Meierijstad. Regelmatig worden ze geraadpleegd voor advies. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van het ouderenbeleid in de gemeente. Of door gezondheidsinstellingen die zich inzetten voor het leven en welzijn van deze doelgroep. Zou jij wel zitting willen nemen in het panel van de Seniorenraad om over allerlei zaken bevraagd te worden? Of ken je iemand die volgens jou een geschikte kandidaat is? Luister dan zondag naar de oproep van Henk van Esch.

Ontdek nog meer parels en schatten in onze show
De muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 bulkt natuurlijk van de pareltjes. Wij zochten er een flink aantal uit waar je vast en zeker blij van wordt. Wil je zelf een plaatje aanvragen? Leuk! Dat kan via App de DJ. En dat mag ook best een hippe hit van nu zijn. Of die andere pareltjes er ook weer bij zijn komende zondag? Jazeker! Hans F Marijnissen van Schrijverscollectief Meierij sluit het eerste uur van onze show af met het Gedicht van de Week. En Anton Buiting neemt je in zijn Meierijs verhaal mee naar een boerenfamilie uit Eerde. Wist je trouwens dat we onze interviews in een podcast zetten? Ja, wij gaan ook lekker met de tijd mee. Maar weet je waar we écht blij van worden? Dat jij weer luistert! Tot zondag.