Ga er maar eens voor zitten

MEIERIJSTAD – Leg pen en papier klaar als je zondag 12 mei van 11.00 tot 13.00 uur naar de 55 Plusshow op Omroep Meierij luistert. Je doet waarschijnlijk ideeën op om zondagmiddag of de komende dagen nog op pad te gaan. Te beginnen direct na onze uitzending.

Keldonkse molen
Want dit weekend vinden de Nationale Molendagen plaats. Jan van de Vossenberg liet weten dat korenmolen De Hoop In Keldonk zaterdag en zondag is geopend. Zondag heeft men iets speciaals in petto. Daarover vertelt Jan in onze uitzending.

Muziekhuis
Ook bijzonder zijn de muzikale plannen van Daniëlle van Summeren en Lotte Suijkerbuijk. In het Pieter BrueghelHuis in Veghel start het tweetal op 14 mei met een Muziekhuis. Heb je een instrument? Zet het alvast klaar om mee te nemen. Heb je geen instrument? Dan ben je toch welkom, zowel oud als jong.

Peperstraten
Dezelfde avond houdt Marja van Trier in ’t Spectrum in Schijndel een lezing over de Peperstraten in Brabant. Over haar ontdekkingstocht schreef Marja een boek. Radiocollega Piet Pels is een bekende van haar. Zondag komt Piet langs in de 55 Plusshow om te vertellen hoe interessant het is om deze lezing bij de Heemkundekring te bezoeken.

Kunst in Wijbosch
Kunstenares Petra Thoen van Studio Hooi komt ook in onze uitzending aan het woord. Om te vertellen over een kunstexpositie tijdens het Pinksterweekend. Haar leerlingen tonen allerlei kunstwerken in de Annakapel in Wijbosch. Een idee om tijdens een fietstochtje te bezichtigen?

Geheid Goed
Tot slot geven we het woord aan Hetty Barten uit Mariaheide. Wijkvereniging Geheid Goed heeft een wandeltocht uitgezet die je door en rond Mariaheide en omgeving voert. Omdat er behoorlijk wat afstanden zijn (van 5 tot en met 40 kilometer) is er voor elk wat wils.

Afstemmen op 107.1 FM
En dat laatste bieden wij onze luisteraars ook aan. Maar dan op muziekgebied. Tussen alle onderwerpen door - inclusief die van onze vaste medewerkers Antoon Buiting, Sonja van den Heuvel en Lucia Silder – hoor je muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Het enige wat je hiervoor moet doen is afstemmen op 107.1 FM of een van de mediakanalen van Omroep Meierij.