Fuji Mae Kids Cup in Sporthal De Streepen

SINT-OEDENRODE - Onder leiding van Jack de Smit en Carlo van de Braak van ITF Nederland was een groot team van vrijwilligers op zondag actief om de zogeheten Taekwon-doins een onvergetelijke dag te bezorgen. In sporthal De Streepen waren bijna 300 kinderen aanwezig om te sparren, trappen en springen voor de zevende editie van de Fuji Mae Taekwondo Kids Cup.Dit evenement biedt voor kinderen een platform om op laagdrempelige wijze wedstrijdervaring op te doen. Onder grote belangstelling van ouders en andere familieleden zetten alle deelnemers bijna letterlijk hun beste beentje voor.

Naast anderhalve minuut sparren, waarbij men met technieken punten kan scoren, werd bijvoorbeeld ook spronghoogte gemeten. Hiervoor werd een aan een bewegingssensor gekoppelde bal ontwikkeld om na te gaan of de voet inderdaad de bal heeft geraakt. Daarmee volgde een afvalrace waarbij de bal steeds een paar centimeter hoger werd gehangen.

De teakwondo sport kenmerkt zich door respect en discipline en dat was bij alle onderdelen goed te zien. Afgroeten, een schouderklopje voor de tegenstander, en rituelen aan de zijde van de arbitrage: niet alleen op sportief maar ook op moreel vlak onderscheidt deze sport zich. Hoewel de locatie af en toe wisselt, is de kans groot dat dit succesvolle evenement ook de komende jaren in Meierijstad zal worden gehouden.