Frits van Eerd trots dat overname HEMA nu een feit is

VEGHEL - De familie Van Eerd (Jumbo) en investeringsfonds Parcom worden definitief de eigenaar van de HEMA winkels. Ze hebben de financiering rond.

Al enkele maanden was bekend dat deze overname in voorbereiding was, maar de banken moesten nog wel hun medewerking verlenen om de schuldenlast van de HEMA, 440 miljoen euro, te kunnen herfinancieren.

ABN Amro, ING en de Rabobank hebben daar nu mee ingestemd en dus wordt de eigenaar van Jumbo nu ook eigenaar van de HEMA.

De bekendmaking komt op de dag dat de HEMA winkels, die tijdens de lockdown gedeeltelijk open wilden blijven, toch dicht gaan tot 19 januari.

Frits van Eerd is blij dat het rond is: “We zijn er trots op dat we in de gelegenheid worden gesteld om het prachtige Nederlandse HEMA over te nemen. En we waarderen in het bijzonder de steun van de drie Nederlandse grootbanken bij deze transactie. Samen gaan we HEMA klaarmaken voor een nieuwe fase, met behoud van het bijzondere karakter van het merk en de mensen: de goede prijskwaliteitverhouding, de prettige sfeer, het kenmerkende design. We realiseren ons dat we in een onzekere tijd zitten, maar we zien de toekomst van HEMA met vertrouwen tegemoet en hebben ongelofelijk veel zin om hiervan deel uit te maken.”