Frits van Eerd treedt tijdelijk terug bij Jumbo

VEGHEL – Jumbo-topman Frits van Eerd treedt tijdelijk terug als algemeen directeur van Jumbo. Dat hebben Jumbo en de familie Van Eerd vandaag bekend gemaakt.
Volgens de verklaring is dit in het belang van Jumbo en maakt het Frits van Eerd ook mogelijk om zich volledig te concentreren op zijn persoonlijke situatie.

Zoals bekend hebben de FIOD en het Openbaar Ministerie op dinsdag 13 september een inval gedaan in de woning van Frits van Eerd en is hij daarna aangehouden en 5 dagen vastgehouden voor verhoor.

In totaal werden er die dag 9 personen aangehouden en werden op diverse plaatsen in Nederland invallen gedaan.
Het zou gaan op grote witwas-praktijken en belastingfraude en daarbij lijkt de aandacht zich vooral te richten op de motorsport. Hoofdverdachte in het geheel is een 58-jarige bekende uit de motorsport en deze zit nog steeds voor verhoor in hechtenis. Vijf andere verdachten werden na 3 dagen weer vrijgelaten maar bleven wel verdachte. Frits van Eerd en een vrouwelijke verdachte uit Drente bleven tot en met zondag 18 september in hechtenis. En worden door het Openbaar Ministerie ook nog steeds beschouwd als verdachten.

Moedig
In de verklaring die de familie Van Eerd, de Raad van Commissarissen en het Directieteam van Jumbo vandaag hebben uitgegeven wordt gesproken van een moedig besluit
"De familie van Eerd, de Raad van Commissarissen en het directieteam respecteren dit moedige besluit en zeggen hem alle steun toe in de komende periode.
Uiteraard heeft dit consequenties voor de aansturing van Jumbo. We verwachten op korte termijn hierover meer te kunnen mededelen. Tot die tijd is de dagelijkse bedrijfsvoering van Jumbo onverkort gewaarborgd door het directieteam.

We willen alle klanten, collega’s, franchiseondernemers, leveranciers en overige relaties bedanken voor de ontvangen steun aan de familie en Jumbo gedurende deze moeilijke periode", zo staat in de verklaring.