Freek Korver wordt nieuwe directeur Bernhoven

UDEN - Het ziekenhuis Bernhoven krijgt een nieuwe algemeen directeuir: Freek Korver. Dat meldt ziekenhuis Bernhoven op de eigen website.
Freek Korver is per 1 juni 2022 benoemd als algemeen directeur en volgt daarmee Hans Feenstra op die deze functie sinds december 2021 ad interim vervult.

Freek Korver (1964) heeft ruime bestuurlijke ervaring binnen de gezondheidszorg. Momenteel is hij lid Raad van Bestuur a.i. van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Hij brengt specifieke kennis met zich mee op gebied van ICT, bedrijfsvoering en kwaliteitsmanagement.Bert Pauli, voorzitter van de raad van commissarissen: “We zijn erg verheugd dat Bernhoven zich onder leiding van Freek Korver verder ontwikkelt tot financieel gezonde organisatie"..

Reorganisatie
De nieuwe algemeen directeur zal het reorganisatieplan dat eerder dit jaar werd opgesteld, moeten gaan uitvoeren. Dat betekent dat er de komende twee jaar circa 20 miljoen euro bespaard zal moeten worden en dat er 110 arbeidsplaatsen gaan verdwijnen. En ook zal onderzocht worden of Bernhoven verregaan kan gaan samenwerken met een groter ziekenhuis in Den Bosch, Eindhoven of Nijmegen.

Zinnige zorg
Ziekenhuis Bernhoven heeft als uitgangspunt voor de zorgverlening de principes samen beslissen en het leveren van gepaste, zinnige zorg.
"We hebben er vertrouwen in dat Freek Korver met zijn ervaring en achtergrond hieraan een zeer waardevolle bijdrage gaat leveren en wensen hem veel succes.", aldus Bert Pauli.
"Graag bedanken we Hans Feenstra voor zijn inzet en bijdrage aan de continuïteit van Bernhoven.”
Freek Korver zegt in een eerste reactie op zijn aanstelling: “Ik kijk ernaar uit om de ingeslagen koers van Bernhoven gezamenlijk verder uit te bouwen met een solide financiële ondergrond.”