Franciscusschool geeft startsein World Cleanup Day

Zaterdag kan iedereen zwerfafval opruimen

MEIERIJSTAD - Met de World Cleanup Day op zaterdag 19 september steken inwoners van Meierijstad samen met mensen in 180 andere landen de handen uit de mouwen voor een schone omgeving.

In de week voor World Cleanup Day organiseren veel scholen opruimacties. Woensdag gaf burgemeester Kees van Rooij het startschot voor de diverse acties in Meierijstad op Basisschool Franciscus in Sint-Oedenrode.

Fairtrade tassen

Zo’n 125 leerlingen gingen naar buiten om zwerfafval te rapen; en de burgemeester stak zelf ook de handen uit de mouwen. Kinderen uit verschillende groepen van de school vertelden enthousiast aan de burgemeester wat zij doen op school aan een duurzame leefomgeving. Te denken aan afval scheiden, de plastic tassen vervangen voor fairtrade tassen. Daarnaast leren ze hoe apparaten met herbruikbare grondstoffen gemaakt kunnen worden en hoe je eigen groenten in een moestuin verbouwt.

Ook Basisschool De Ark, BSO de Heidebloem, Kinderopvang de Zevenmijlslaars en buurtvereniging Stamhuis doen woensdag mee. Alle kinderen konden genieten van een biologisch appeltje uit de eigen regio.

Op zaterdag 19 september is het de beurt aan vele andere bewonersinitiatieven en (wijk)verenigingen om de buurt schoner te maken. De gemeente Meierijstad ondersteunt alle activiteiten en verzorgt vuilniszakken, handschoenen, afvalgrijpers en veiligheidshesjes.

LEES OOK: Inwoners van Meierijstad kunnen samen zwerfafval opruimen

Fotograaf: Burgemeester Van Rooij spreekt de kinderen toe