Floris Alkemade over grote vraagstukken in relatie tot erfgoed

SINT-OEDENRODE - Floris Alkemade verzorgt woensdagavond 11 januari een lezing over de rol van erfgoed in de ruimtelijke omgeving en de toekomstwaarde daarvan.
Floris Alkemade over de rol van erfgoed in ruimtelijke omgeving
Fotograaf: archief OM

Grote vraagstukken
Alkemade gaat in op welke manier we ons landschappelijk erfgoed kunnen lezen in het licht van de grote vragen die we in onze tijd op ons af zien komen. Het gaat dan over de klimaatverandering, een afnemende biodiversiteit, de landbouw transitie, de woningbouwvraag, een energietransitie. Vraagstukken waarvan de antwoorden mogelijk met kennis uit het verleden kunnen worden geformuleerd. Alkemade: “De grote veranderingen waar we nu voor staan, zijn geen bedreiging voor onze welvaart maar vormen de sleutel voor een betere kwaliteit van leven. De kunst van richting te veranderen.”

De lezing is georganiseerd door De Heemkundige kring “De Oude Vrijheid” Sint-Oedenrode en begint om 20.00 uur in zaal Maas & Dieze in Odendeal.

Dhr. Floris Alkemade is architect en stedenbouwer, heeft een bureau in Sint-Oedenrode,Brussel en Parijs en was van 2015 tot 2021 Rijksbouwmeester.