Flinke cheque Roparunteam Jumbo voor Anna Hospice

WIJBOSCH – Uit handen van Ron van Mierlo en Wido Broeren van Jumbo Supermarkten, ontving de Stichting Vrienden van Anna Hospice het fantastische bedrag van € 22.189,82. De opbrengst van de Roparun. Met dit geldbedrag kan het Hospice in het najaar met drie kamers worden uitgebreid.

Jaarlijks volbrengen honderden teams de Roparun. Een non-stop estafetteloop van ruim 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam. In het pinksterweekend van 19 mei nam ook het team van Jumbo Supermarkten weer deel aan dit sportieve evenement. De opbrengst van de sponsorloop gaat altijd naar goede doelen. Dit keer is Anna Hospice in Wijbosch er een van.

Kers op taart
Wim van Meijl, voorzitter van de Stichting Vrienden van Anna Hospice is blij met dit fantastische bedrag: “We kunnen hiermee de nieuwe kamers van het Anna Hospice goed en gezellig inrichten. Het is de kers op de taart”. Hij dankte Ron en Wido voor het voordragen van het hospice bij Roparun en hun inzet hiervoor. Deze extra’s zijn volgens John Moolenschot van de raad van bestuur van Laverhof altijd zeer welkom. “Het is mooi om te zien dat het bedrijfsleven en haar medewerkers en de medewerkers en vrijwilligers van het hospice elkaar hier treffen.”

Roparunteam 369 Jumbo Supermarkten
Het Jumbo Roparunteam telt 8 lopers en krijgt ondersteuning van een team, bestaande uit een captain, fietsers, verzorgers en andere helpers. De sportieve prestatie bestaat uit een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Met een gemiddelde van 11,2 km per uur en 48 uur lopen kwam het team 537 km later op de eindbestemming aan. Een fantastische prestatie.

Sponsoracties
De Roparun bestaat niet alleen uit een sportief onderdeel. Met het organiseren van diverse activiteiten halen de teams in aanloop naar de estafetteloop geld op voor het goede doel. Bijvoorbeeld met een pubquiz, de verkoop van loten en andere sponsoracties. Het totale bedrag van € 4.329.895,48, waarvan het Jumboteam € 35.877 bijeen bracht verdeelt men onder goede doelen. Het Anna Hospice is er hier een van.

Vrijwilligers gezocht
Een van de medewerkers van Anna Hospice is verzorgende Annita Snijders. Zij kijkt samen met collega’s wat er voor de inrichting van de drie nieuwe kamers nodig is. “Medio oktober zijn de kamers klaar. Wij bieden in het hospice 24 uur professionele zorg. Belangrijk zijn ook de vrijwilligers. Zij zijn van grote waarde en onmisbaar voor het hospice”. Met de uitbreiding van het hospice zoekt men nu extra vrijwilligers. Wie interesse heeft stuurt een e-mail naar tamara.aerts@laverhof.nl.

Anke de Heer, Annita Snijders, Wim van Meijl, Ron van Mierlo, John Moolenschot, Petra van de Wetering en Wido Broeren
Fotograaf: Irma van der Meijs Brouwers