VEGHEL - Een vijftigtal 65 plussers deed woensdag mee aan de Fit & Gezonddag die de gemeente Meierijstad, GGD Hart voor Brabant en Ons Welzijn in Veghel organiseerde. Door mee te doen kwamen de deelnemers meer te weten over een goede, beweeglijke en gezonde leefstijl.

Bij dansschool Van de Burgt gaf een diëtiste uitleg over gezonde voeding en wat daarbij komt kijken. Op de hockeyvelden van Geel Zwart werden verschillende oefeningen in de praktijk gebracht. Baloefeningen, een sprongetje maken, met een bal kegels omver schieten en met de hockeystick een bal in een klein doel pushen. Sit ups vanaf een stoel en coördinatie-oefeningen. Allemaal op een laag tempo, lekker op het gemak, zoals bij Walking Sports ook gebruikelijk is.

Voldoende beweegaanbod
Henry van Alebeek, sportcoach bij de gemeente Meierijstad, wees erop dat bij fit en vitaal blijven matig tot intensieve oefeningen en veelzijdig bewegen horen. “Fietsen en wandelen is prima, maar het is te eenzijdig”, zei hij. Volgens Henry is er ook voor de ouderen voldoende beweegaanbod in Meierijstad. “We hebben op zes lokaties vijf verschillende sporten waarbij alle aspecten die we vandaag laten zien en meemaken aan bod komen”. Ouderen die geïnteresseerd zijn in walkings sports kunnen hiervoor hun licht opsteken op de website van de gemeente Meierijstad: Walking Sports