Fioretti leerlingen winnen Nederlands Kampioenschap beroepen (video)

VEGHEL/DEN BOSCH - Vier leerlingen van het Fioretti-college in Veghel mogen zich Nederlands kampioen beroepen noemen. Tijdens de finaledag van Skills Talents, de landelijke beroepencompetitie voor VMBO-leerlingen, wisten zij met hun vaardigheden de jury's te overtuigen.

In de Brabanthallen gingen Fieke Lucius en Marith van den Hurk de strijd aan met zeven andere teams in de vakwedstrijd Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR). Tijdens de wedstrijd bereidden ze een Oosters driegangenmenu voor twee personen, ontwierpen een menukaart en maakten een instructie voor het eten met stokjes. Ze werden beoordeeld op verschillende gebieden zoals de ontvangst en begeleiding van gasten, de opmaak van de tafel, bordpresentatie en bereiding van het gerecht. Ze kregen complimenten voor het oog voor detail, de passie voor het vak, kwaliteit van het gerecht en de goede samenwerking.

Imke Dirven & Yannick de Koning streden naast zeven andere teams in de vakwedstrijd Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) om de titel. Tijdens de finale maakten zij een houder voor een strandvlag op basis van tekeningen waarbij ze nauw moesten samenwerken. De jury lette op creatieve, sociale en communicatieve vaardigheden. Ook het veiligheidsaspect speelde een grote rol en natuurlijk het eindproduct. De jury was verrast door de netheid van het werkstuk, de goede samenwerking, maar ook hoe geordend ze te werk gingen

De kampioenen maken tegelijkertijd kans om mee te mogen doen aan de wereldkampioenschappen beroepen die later dit jaar in Lyon gehouden worden.