Fioretti en Zwijsen krijgen predikaat Excellent

VEGHEL - Het Fioretti College en het Zwijsen College hebben maandag het predikaat ‘Excellente School’ toegekend gekregen van het ministerie van onderwijs.

De toekenning is voor een periode van drie jaar. Zo’n dertig middelbare scholen in Nederland dragen dit predicaat. Vorig jaar ontvingen beide scholen al het predicaat ‘Goed’ voor alle afdelingen.

Het predicaat ‘Excellente School’ is een waardering voor scholen met bijzondere kwaliteiten en voor scholen die uitblinken in een specifiek excellentieprofiel.

Voor het Fioretti College is het predicaat toegekend voor de leerlingenondersteuning. Voor het Zwijsen College is het predicaat toegekend voor de afdeling Fast Lane vwo+

Effectieve ondersteuning
Het Fioretti College biedt volgens het ministerie efficiënte en effectieve ondersteuning en begeleiding voor leerlingen die dat nodig hebben. Vanuit het Team Ondersteuning Fioretti (TOF) worden vakdocenten en mentoren geschoold en begeleid. Op leerlingniveau kan remedial teaching, een coach of persoonlijk begeleider worden ingezet. Speerpunten zijn contact met ouders, maatwerk, persoonlijke aandacht, coaching, trainingen, remedial teaching en de koersklassen.

Robotica en Chinees
Leerlingen met een havo/vwo- of vwo-advies kunnen kiezen voor Fast Lane vwo+. Vwo-ers die van uitdaging houden, kunnen één van de extra vakken kiezen: natuurwetenschappen (robotica) of Chinees. Alle vwo-leerlingen kunnen versnellen en dus in hun eigen tempo leren. Door in de vijfde klas al in één of meerdere of zelfs alle vakken examen te doen, is er tijd voor bijvoorbeeld een vak aan de universiteit of om een speciaal Engels (Cambridge) programma op hoog niveau af te sluiten. Vanzelfsprekend kan het vwo ook gewoon in zes jaren .

Een bomvolle aula tijdens de uitreiking
Video