FIOD doet inval bij Frits van Eerd

Fotograaf: Bart Meesters (SQ Vision Media)

VEGHEL/HEESWIJK-DINTHER – De politie en opsporingsdienst FIOD hebben dinsdagochtend 13 september een inval gedaan bij een woonhuis in Heeswijk-Dinther. Het gaat om het woonhuis van Frits van Eerd de topman van Jumbo Supermarkten, al wil een woordvoerder van de FIOD dat niet bevestigen. Volgens Het Financieele Dagblad vindt er ook een inval plaats in het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel. Jumbo laat weten dat er op dit moment geen mededelingen worden gedaan over de berichtgevingen in de media.

Witwasonderzoek
De woordvoerder laat weten dat de inval bij de topman van Jumbo Supermarkten gebeurt op verzoek van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland. Dat gebeurde in het kader van een gezamenlijk onderzoek naar witwasconstructies door FIOD, politie en het Functioneel Parket Noord-Nederland. Het vermoeden bestaat dat het witwassen ging via de handel in onroerend goed e auto’s en via sponsorcontracten in de motorcross. Ook zou er sprake zijn van onverklaarbare contante stortingen en btw-fraude in de autohandel. Volgens een verslaggever van Omroep Brabant zijn er bij de woning van Frits van Eerd tientallen mensen van FIOD en politie en lopen ze met verhuisdozen uit de woning en lijkt het er volgens hem op dat er spullen in beslag worden genomen.

Aanhoudingen
Naast de inval in Heeswijk-Dinther warener ook op andere plekken in Noord-Brabant, Drenthe en Groningen invallen. Daarbij is een 58-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze in Drenthe aangehouden. Hij wordt gezien als de spin in het web van de witwasconstructie. Ook acht andere verdachten zijn aangehouden.