Film ‘Still Alice’ deze maand te zien in het Alzheimer Café

VEGHEL/UDEN - Mensen uit Veghel en omgeving die interesse hebben voor Alzheimer en dementie zijn dinsdag 15 augustus welkom in het Alzheimer Café. Dit keer is dat in Eigen Herd aan de Rooijsestraat 32 in Uden. De bijeenkomsten worden om en om in Veghel of Uden gehouden.

Op 15 augustus wordt de film ‘Still Alice’ over de worsteling met de ziekte getoond:

Het verhaal
Bij de eerste symptomen ervaart Alice de onzekerheid dat er iets mis is, zoals niet meer op woorden kunnen komen, gedesoriënteerd zijn in een bekende omgeving en afspraken vergeten. Ook zien we de worsteling met de acceptatie van de diagnose, het bewustzijn van het geheugenverlies, het verlies van de regie over haar leven en het verdriet en de angst om hoe het proces zal verlopen. Alice verzint allerlei trucjes om haar ziekte te camoufleren maar langzaam maar zeker verliest zij de controle over haar leven. De band met haar gezin komt onder grote spanning te staan. Een hartverscheurend portret over een sterke vrouw die worstelt om verbonden te blijven met de vrouw die zij ooit was.

In gesprek over de film
Na afloop van de film is er de mogelijkheid om met andere bezoekers en professionals in gesprek te gaan over de film. De zaal is open om 19.00 uur, programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Entree is vrij.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact.
Het Café is afwisselend de even maanden in Uden en de oneven maanden in Veghel. Voor meer informatie kunt u mailen naar: noordoostbrabant@alzheimervrijwilligers.nl of bellen via ONS welzijn: 088-3742525.