Film over cultuur in coronatijd

VEGHEL – De deuren van de Cultuurfabriek gaan weer bijna open. Tijd voor Phoenix Cultuur, Cultuur Haven Veghel, Theater De Blauwe Kei en De Compagnie om terug én vooruit te blikken in een korte documentaire. Omroep Meierij zendt de documentaire ‘De deuren gaan weer open! Cultuur in coronatijd in Meierijstad' op donderdag 20 mei uit. De film is elk uur te zien na ons nieuwsprogramma rondOM.

De documentaire biedt een kijkje achter de schermen en geeft de mensen van de verschillende organisaties, kunstdocenten en artiesten het woord. Zo vertelt bijvoorbeeld cabaretier Roué Verveer over zijn lockdownervaring, neemt muzikant Ray Stefien de kijkers mee op 50 meter hoogte, vertelt piano docent Peter Schütz over het online lesgeven en laat de Leif de Leeuw Band met een optreden in de Koekbouw op de Noordkade voelen wat we allemaal zo missen.

Wilt u de documentaire al eerder bekijken? Dat kan op woensdag 19 mei via de websites van de vier samenwerkende organisaties van de Cultuurfabriek: Phoenix Cultuur, Culltuur Haven Veghel, De Blauwe Kei en De Compagnie.