FIFA wereldbeker voor even in Nijnsel

NIJNSEL - Voetbalvereniging Nijnsel bestaat 75 jaar. En dat moet gevierd worden. Op donderdag Hemelvaartsdag 18 mei komt een delegatie van de KNVB en de FIFA langs met de wereldbeker waar deze zomer in Nieuw-Zeeland om wordt gespeeld. Ook onze Oranje Leeuwinnen azen op deze beker. Maar die beker is dus nu voor even in Nijnsel.
FIFA wereldbeker voor even in Nijnsel

Deze zomer wordt het WK 2023 voor vrouwen gespeeld van 20 juli t/m 20 augustus. Dat is voor de negende keer. Het toernooi wordt gespeeld in Australië en Nieuw-Zeeland. Maar liefst 32 landen doen mee aan dit WK voor vrouwen, waaronder ook de Oranje Leeuwinnen.

32 landen
De FIFA Wereldbeker wordt in alle 32 landen die meedoen aan het WK tentoongesteld. In New York, Tokyo, Rio de Janeiro, Londen en dan is het niet onlogisch dat Nijnsel aan dit rijtje wordt toegevoegd als Nederlandse bestemming. En de club viert natuurlijk dit jaar haar 75-jarig bestaan en daarbij hoort deze bijzondere ontmoeting.

Met de wereldbeker op de foto
Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, is het dan zover. Al vroeg in de morgen komt er een delegatie van de KNVB en de FIFA langs met de beker. Van ongeveer half negen tot 10.00 uur mag iedereen met de wereldbeker op de foto.

Voetbalworkshop
Ook op Hemelvaartsdag is er een voetbalworkshop voor meisjes tussen de 6 en 19 jaar uit de Meierijstad en omgeving. Dit wordt verzorgd door de bekende voetbalschool Jordy Thomassen. Thomassen voetbalt nog bij De Treffers in de tweede divisie. Tussen 09.00 uur en 10.00 uur kunnen de jongere meisjes van 6 tot en met 12 jaar aan de slag, daarna een uur voor de tieners. Zoals het er nu naar uitziet komt ex-international Sari van Veenendaal ook nog even langs. Zij keepte in het verleden bij Arsenal, Atlético Madrid en PSV. Ook stond zij jarenlang bij Oranje onder de lat.
Meer info is te vinden op: www.75vannijnsel.nl