Fietstochten en kunstwerk voor 100-jarige Jumbo

Familie van Eerd bij het onthulde kunstwerk

VEGHEL - Om 09.30 uur zondagochtend werd door Olympisch en wereldkampioen Marianne Vos het officiële startsein gegeven voor ‘Jumbo op de Pedalen’. Op deze exacte dag werd het familiebedrijf 100 jaar geleden opgericht. Zo’n 1000 wielrenners, collega’s en hun familieleden stapten op de fiets bij het hoofdkantoor van Jumbo.

De dag werd feestelijk afgesloten met de onthulling van een kunstwerk ‘Klant is Koning’, een cadeau dat door CFO Ton van Veen namens medewerkers, relaties en leveranciers werd aangeboden aan de familie Van Eerd. Het kunstwerk draagt de naam ‘Klant is Koning’, is gemaakt door Lothar Vigelandzoon en symboliseert de belangrijkste succesfactor van het familiebedrijf: de klant in alles centraal zetten.

Speciaal voor de meer ervaren wielrenners vond een fietstour van 100 kilometer plaats. De renners van Team Jumbo-Visma reden samen met de aanwezige Jumbo collega’s in Jumbo-gele shirts door Brabant. Daarnaast vond in Veghel en omstreken een familiefietstocht plaats van 15 kilometer met spelletjes en vragen voor onderweg.

Frits van Eerd, CEO van het bedrijf: “Deze bijzondere dag vierden we op sportieve en feestelijke wijze. Door jong en oud, collega’s en familie op de pedalen te brengen, hopen we iedereen, ondanks het wat tegenvallende weer, een mooie dag te hebben bezorgd.”