Fietsen langs kapellen in Meierijstad

SINT-OEDENRODE - De Rooise Kiwanis organiseren zondagmiddag 21 mei weer een fietsroute langs een groot aantal mooie kapellen in Meierijstad.
De route heeft een lengte van ± 35 km en gaat door een heel ander stuk van Meierijstad dan vorig jaar. Deelnemers ontvangen een heldere routebeschrijving en bovendien zal de route ook voorzien zijn van bewegwijzering.

Bij een aantal kapellen wacht de deelnemers een leuke verrassing, in de vorm van een muzikaal optreden, een versnapering of een mooi verhaal over de geschiedenis van de kapel of de heilige waaraan de kapel is opgedragen.Een activiteit die past in de maand waarin Maria op allerlei manieren wordt herdacht. Al met al zal de fietstocht (inclusief alle stops) ± 3.5 uur duren. Kortom: Trappen, happen en leren.


Kinderhand
De starttijden zijn 12.30 / 13.00 / 13.30 / 14.00. De start is op het Kerkplein van Sint-Oedenrode, onder het toeziend oog van bisschop Bekkers. De inschrijfkosten zijn voor volwassenen €7,50 en voor kinderen gratis. De opbrengt gaat naar de Stichting Kinderhand, een stichting die beheerd wordt door de Kiwanis en waarmee met name goede doelen worden ondersteund waarbij kinderen en gezinnen zijn betrokken die wel wat extra steun kunnen gebruiken. In verband met de voorbereidingen voor de tocht is het gewenst dat deelnemers zich van te voren inschrijven. Dat kan op: www.kiwanisrooi.nl