Fem van Empel wint wereldtitel veldrijden

HOOGERHEIDE/SCHIJNDEL – Fem van Empel heeft zaterdag met overmacht de wereldtitel veldrijden gewonnen. Het lid van WV Schijndel kwam in Hoogerheide alleen aan en bleef nummer twee Puck Pieters ruim voor met 39 seconden.
Fem van Empel bij de start van het WK Veldrijden Elite Vrouwen
Fotograaf: Screenshot NOS Sport

Vijf renners van WV Schijndel bij de selectie
In januari maakte Bondscoach Gerben de Knegt bekend dat vijf leden van WV Schijndel, Fem van Empel, Guus van den Eijnde, Larissa Hartog, Bailey Groenendaal en Puck Langenbarg, zijn geselecteerd voor het WK veldrijden in Hoogerheide. Guus van den Eijnden en Fem van Empel maakten ook deel uit van het Nederlands team dat vrijdag in Hoogerheide wereldkampioen werd op de Mixed Relay.

Favoriet
Fem van Empel stond in Hoogerheide als een van de grote favorieten aan de start. Na een prima start kon haar concurrent Puck Pieterse die niet goed weg kwam later toch aansluiten. Met nog zo’n drie ronden te gaan ging Pieterse onderuit. Hierna ging Van Empel er vandoor en bouwde gestaag haar voorsprong uit met de Wereldtitel als gevolg. Ze kon het zelf met de finish in zicht nauwelijks geloven.

Na Richard Groenendaal in 2000 en Lars Boom in 2008 is Fem van Empel, die als sinds 2010 lid is van WV Schijndel, de derde renner van WV Schijndel die in het veldrijden op het hoogste niveau (elite) de wereldtitel pakt.