Feestje Op De deurmat doorslaand succes

Mariaheide – Kleine moeite, groot plezier … dat is de gedacht achter de actie ‘Feestje Op De deurmat’ van Saskia Veldhuis-Eichelsheim uit Mariaheide. Haar actie gaat inmiddels viral op Instagram en Twitter.

Veel mensen denken dat Saskia de actie begon om mensen tijdens coronatijd een hart onder de riem te steken. Maar niet is minder waar. “Ik vind het gewoon leuk om kaarten te versturen en bedacht me dat er vast mensen zijn die het fijn vinden om een kaar te krijgen. Zo ben ik eigenlijk begonnen,” legt Saskia uit. “Ik wilde eenzame mensen of mensen die het moeilijk hebben een lichtpuntje geven.”

Positieve energie

De coronatijd zorgde wel dat ‘Feestje op de deurmat’ in een stroomversnelling raakte. “Veel mensen waren en zijn eenzaam en geïsoleerd. En dus werd me steeds vaker gevraagd om een kaartje te sturen,” legt Saskia uit. “Het liep helemaal stormt toen mensen ontdekten dat ze op Instagram en Twitter voor iemand een kaartje konden aanvragen. Gelukkig kreeg ik na een oproepje via deze accounts ook zo’n 3.000 aanmeldingen van mensen die me wilden helpen schrijven.” Broodnodig, want momenteel staan er 193 mensen op de wachtlijst om post te ontvangen. ‘Het is veel werk om alles te regelen en coördineren,” bekent Saskia. ‘Maar het geeft ook heel veel positieve energie! Vooral al de lieve reacties die ik krijg van mensen die post van ons hebben gehad.”

Nieuwe acties

De kaartenactie van ‘Feestje op de deurmat’ gaat onverminderd door. Sterker nog: Saskia is druk bezig met een nieuwe actie: ‘Sinterklaas Op De Deurmat’. “Ik ga 60 kindjes van minimagezinnen verrassen met een enorme juten zak vol met nieuw speelgoed, boeken, puzzels en strooigoed van de Sint. Daar loopt op dit moment een inzamelingsactie voor.”

Sponsors gezocht

Saskia stopt met veel liefde en plezier hun tijd en energie in de actie. Toch kan ze extra hulp gebruiken. “Vrijwilligers zijn natuurlijk altijd welkom. Maar daarnaast ben ik ook op zoek naar mensen of bedrijven die kaarten of postzegels doneren of sponsoren. Dat maakt het mogelijk om bij nog meer mensen een feestje op de deurmat te laten vallen!”