Feestband MEUK verrast met ode aan Brabantse moeders (Video)

Door: Thijs Janssen (Dtv Nieuws)

UDEN/VEGHEL - ‘Zonder Boeren Geen Vreten’, ‘Bak Meej Chips’ en ‘Schijten Op een Dixi’. Zomaar een greep uit het oeuvre van feestband MEUK. Nu laat de band zich van een hele andere kant zien met een nieuw nummer over Brabantse Moeders.

Bassist Klaas Aldenhoven uit Uden schoof dinsdag aan in de studio van MfmBrabant om te praten over de nieuwe single. Het nummer, genaamd ‘Ons Moeder’, is een ode aan alle moeders in Brabant geïnspireerd door de moeder van zanger Terry Emons uit Veghel.

Aldenhoven: “Die moeders maken het toch dat je een omslag wil maken en net een andere toon aanslaat qua muziek. We denken dat het ook een opvallend nummer wordt in onze show.” Het nummer past, anders dan het gebruikelijke rockgeluid, meer in de traditie van folkmuziek.

Gevoelige snaar
Liefhebbers van festivals als Høken en Hakselen en de 24-uurs Solex Race kennen de band waarschijnlijk wel. De oorspronkelijk Heesche band staat bekend om zijn nummers die feesttenten op z’n kop zetten, daarom zou je niet verwachten dat de band ook een gevoelige snaar kan raken.

“Je wil niet weten wat wij allemaal vanaf het podium al hebben gezien”, vertelt de bassist. “Wij staan bekend om de dampende feesttenten, hooi en bier door de lucht. Het gaat er altijd ruig aan toe.”

Jubileum
De band bestaat twaalf en een half jaar en vierde dit jubileum groots bij zijn eigen festival Klompenrock in Loosbroek. Van stoppen is in elk geval nog absoluut geen sprake, MEUK staat de komende tijd nog op verschillende evenementen en de band is bezig met het schrijven van nieuwe muziek.