Feest, sport en cultuur in 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Ook in de komende editie van de 55 Plusshow krijgen senioren ruimschoots de gelegenheid om te ontdekken welke activiteiten op hen wachten. Zowel feestelijke als sportieve bijeenkomsten staan zondag 3 maart op het programma.

Vier het Leven
Sint-Oedenrode spant daarbij de kroon. Te beginnen met het feestelijke gebeuren rondom 70-jarige (ex)inwoners van deze plaats. Een viertal Rooienaren organiseert voor hen een Themafeest op 18 april. Ze hanteren een ruime leeftijdsgrens. Anja van Wanrooij-Van den Brand vertelt er in de uitzending meer over.

Bootcamp
Een andere inwoner van Sint-Oedenrode probeert ouderen fit te houden door wekelijks met hen een bootcamp te houden. Ondanks de stoere naam is het programma afgestemd op de fysieke mogelijkheden van ouderen. Initiatiefnemer Coen van Langen is zelf fysiotherapeut en weet als geen ander dat je voor ouderen een verantwoord trainingsschema moet opstellen. Coen vertelt in onze uitzending wat je van zijn bootcamp kunt verwachten en roept geïnteresseerde ouderen op om zich aan te melden.

Ode aan de kapel
In Veghel neemt men langzaam afscheid van de Kloosterkapel. Dit historische gebouw krijgt een andere fuctie. Voordat de renovatie van start gaat brachten onder andere leerlingen van Phoenix Cultuur een eerbetoon met de afscheidsvoorstelling ‘Houden’. Daarvan maakten wij een reportage.

Informatief programma
Met hun wekelijkse bijdragen brengen ook de vaste medewerkers elke uitzending weer een ode aan ons 2 uur durende liveprogramma. Zo vertelt Antoon Buiting een Meierijs verhaal en bibliotheekmedewerkster Sonja van den Heuvel boekennieuws. Namens Schrijverscollectief Meierij vertolkt Hans F Marijnissen in deze uitzending het Gedicht van de Week. De 3 redactieleden besprenkelen dat met een muzikaal sausje uit de jaren ’70, ’80 en ’90, waardoor je een zondags informatief koffieprogramma krijgt voorgeschoteld. Maar dan moet je wel tussen 11.00 en 13.00 uur afstemmen op 107.1 FM of een van de mediakanalen van Omroep Meierij.