"FD meldt: "Frits van Eerd één van verdachten die is aangehouden"

MEIERIJSTAD - Frits van Eerd is volgens het Financieele Dagblad één van de verdachten die gistermorgen is aangehouden in het grote witwas- en fraudeonderzoek dat de FIOD heeft ingesteld. Het FD beroept zich darbij op bronnen rond het strafrechtelijk onderzoek.

Volgens de krant zit Van Eerd nog altijd in de cel, net als de acht andere verdachten die gisteren werden aangehouden. De politie en de FIOD deden gisterochtend een inval in de woning van Van Eerd in Heeswijk-Dinther. Dat gebeurde op verzoek van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland.

Een 58-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze (Drenthe) wordt beschouwd als hoofdverdachte. Het zou gaan om voormalig motorcrosser Theo E. uit Gasteren. Deze man en Van Eerd zouden elkaar kennen uit de motorcrosswereld.
Jumbo liet gisteren in een verklaring weten dat het onderzoek zich "naar wij hebben begrepen" niet richt op de supermarktketen. "Wel worden er in het kader van het onderzoek vragen gesteld aan Frits van Eerd." Verder wil Jumbo geen mededelingen doen over deze zaak.