Farmers Defence Force roept boeren op massaal met auto naar RIVM te komen

MEIERIJSTAD – Farmers Defence Force heeft boeren opgeroepen woensdag met de auto naar Bilthoven te gaan om daar bij het RIVM te demonstreren tegen de stikstofmaatregelen van de overheid. De Veiligheidsregio waar Bilthoven onder valt heeft een algeheel tractorverbod afgekondigd waardoor de boeren niet met hun landbouwvoertuigen naar kunnen gaan.

De boeren willen bij het RIVM demonstreren omdat die organisatie metingen verricht naar stikstof. Al jaren zeggen boeren dat die metingen niet kloppen en in hun nadeel uitvallen.

Minder eiwit
Woensdag is door Farmers Defence Force uitgeroepen als actiedag. Directie aanleiding is de aangekondigde maatregel dat koeien tot eind van het jaar minder eiwitrijk voedsel moeten krijgen zodat er minder stikstof wordt uitgestoten. In plaats daarvan komt er dan ruimte voor woningbouw.

In een vlog roept FdF-voorman Mark van den Oever zijn “strijders” op massaal met de auto naar Bilthoven te komen. Volgens hem lopen boeren die toch met de tractor de snelweg op gaan het risico dat zij worden tegengehouden. In zijn vlog zegt Van den Oever dat FdF tienduizenden euro’s heeft uitgegeven voor een podium en ledschermen. “Het zou zonde zijn als we daar maar met een paar man zijn omdat jullie al vroegtijdig worden tegengehouden, ” aldus de FdF-leider.

Mark van den Oever (Foto Jan Peels Omroep Brabant)