Faillissementsaanvrage Maison van den Boer 6 weken aangehouden

VEGHEL - De faillissementsaanvrage van cateraar Maison van de Boer uit Veghel wordt 6 weken aangehouden. In die periode zal door Maison van den Boer een beter aanbod worden gedaan aan de crediteuren.
Dat meldt desgevraagd het advocatenkantoor Lückers uit Heerlen dat namens Mojo Nederland en Mojo Duitsland en House of Kent vorige week een faillissementsaanvrage had ingediend bij de rechtbank in Den Bosch. Maison van den Boer bevestigt het uitstel van 6 weken.


Enkele weken geleden werd bekend dat Maison van den Boer aan alle schuldeisers een verzoek had gedaan om 80 procent van de uitstaande schuld te laten vallen. Indien alle partijen daarmee akkoord zouden gaan zou het bedrijf een nieuwe fianciële injectie krijgen van derden en door kunnen gaan. Vorige week meldde Maison van den Boer dat nog steeds geprobeerd wordt het hele bedrijf overeind te houden. Het bedrijf sprak tegen dat er plannen zijn om de partycatering te beëindigen en alleen door te gaan met Food for Care, de tak die zich specialiseert in voedselvoorziening in de gezondheidszorg.


Bij Maison van den Boer werken op dit moment nog circa 250 mensen. Het bedrijf, dat al 114 jaar bestaat en 10 jaar geleden het predicaat ‘Koninklijk’ verkreeg. Is in grote problemen gekomen omdat als gevolg van de corona-crisis de evenementenbranche volledig is ingestort en dat is circa 80 procent van de omzet van Maison van den Boer.