Fabriek Magnifique: de livestream . . .

VEGHEL - Het lijkt een beetje op een surrogaat van een surrogaat, maar dat is zeker niet wat de organisatie van de FM Live stream voor ogen staat: het evenement dat zaterdagavond 24 juli gaat plaatsvinden. Een live stream met allerlei acts, een quiz, kunst, literatuur, theater en nog veel meer.

De geschiedenis is bekend. De laatste Fabriek Magnifique was in 2018. In 2020 kon het evenement niet doorgaan vanwege de corona-maatregelen en ook dit jaar kon er geen Fabriqie Magnifique plaatsvinden. Maar wel was er door de organisatie een alternatief evenement bedacht. In het Julianapark, op zaterdag 24 juli.

Maar de nieuwste besmettingen, de extra maatregelen en de toch te verwachten drukte gooide ook roet in het eten voor dit festijn. En omdat helemaal niets doen in de ogen van de organisatie geen optie is omdat dan het gat tussen 2018 en 2022 wel heel groot dreigt te worden, is dus nu een heel speciale live-stream bedacht.

Programma

Tijdens de livestream komt er van alles voorbij, zoals kunst, literatuur, muziek en theater. Van Hoof vervolgt: “We zenden live uit vanuit de tv-studio op de Noordkade.

Het programma zit vol afwisseling. Zo zijn er liveoptredens, maar ook interviews en opgenomen reportages. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door stadsdichter Rick Terwindt en de opening wordt verzorgd door burgemeester Kees van Rooij. Symbolisch gezien steekt hij de stekker in het stopcontact.”

Een van de opgenomen reportages gaat over Rik Cuppen. “Hij stond in 2008 in het voorprogramma van Wibi Soerjadi en keert in 2022 terug als volwassen concertpianist. Tijdens de reportage luisteren we naar zijn sublieme pianospel en wordt hij geïnterviewd. Verder maakt chefkok Robert Danse een heerlijk hapje klaar. Geïnteresseerden kunnen vanaf thuis meekoken.”

De link naar de uitzending verschijnt op de website van Fabriek Magnifique: www.fabriekmanifique.nl