Fabriek Magnifique in toekomst misschien niet meer gratis

VEGHEL – De organisatie van Fabriek Magnifique betwijfelt of in de toekomst dit evenement wel gratis toegankelijk kan blijven.

“Als je ziet wat er allemaal bij komt kijken om een evenement als dit te organiseren” is dat bijna niet meer te doen”, aldus Jan van Hoof zondagmorgen bij de 55-plus show, het radioprogramma van Omroep Meierij.
Volgens Van Hoof is het welhaast een unicum dat een dergelijk groot evenement, met tussen de 60.000 en 80.000 bezoekers wordt georganiseerd zonder dat daarvoor entree hoeft te worden betaald.

Regenval
Voor de editie van 2024 heeft de organisatie, vanwege de extreme regenval van de afgelopen maanden, ook extra kosten moeten maken om het evenement toch doorgang te kunnen laten vinden,
Zoals bekend is Fabriek Magnifique elke twee jaar het eerste weekend in juli en zijn er enkele honderden acts en optreden, verdeeld over drie lokaties in Veghel: in het Julianapark, op de Noordkade en op de Markt.
Het accent van Fabriek Magnifique ligt vooral op alle activiteiten in en rond het Julianapark waar dit jaar, naast het hoofd- Aa podium een extra attractie te vinden is: de nieuwe muziekkapel.
Deze wat futuristisch ogende muziekkapel zal vrijdag 5 juli, bij het begin van Fabriek Magnifique officieel geopend worden, waarna de muziekkapel uiteraard direct in gebruik gaat worden genomen.

Programma
Fabriek Magnifique is vrijdag van 18.00 tot 01.00; zaterdag van 13.00 tot 01.00 en zondag van 09.15 tot 21.00.

Het hele programma is te vinden op: www.fabriekmagnifique.nl

Luister hieronder naar het interview met Jan van Hoof in de 55 Plusshow zondagmorgen 30 juni.