Fabriek Magnifique centraal in 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Het 2-jaarlijkse cultureel evenement Fabriek Magnifique staat zondag centraal in de 55 Plusshow. Dit radioprogramma is elke zondag van 11.00 tot 13.00 uur te horen op Omroep Meierij Radio.

 

De artistiek leider vertelt
Ondanks alle drukte die bij zo’n grootschalig evenement komt kijken, ziet artistiek leider Jan van Hoof toch nog kans om zijn stem te laten horen. Tijdens een interview vertelt hij hoe het programma er in het weekend van 5 tot en met 7 juli uitziet. Jan zal de luisteraars ongetwijfeld enthousiast maken voor een bezoek aan Fabriek Magnifique dat bovendien helemaal gratis toegankelijk is.

 

Muziekvereniging Meierijstad
In de uitzending is er ook een gesprek met Annemarie Helmes van Muziekvereniging Meierijstad. De muzikanten laten zich zondag 7 juli op 2 podia horen. We laten het aan Annemarie over om te vertellen welke groepen optreden en waar je ze kunt zien en horen.

 

OSR 920 in het Julianapark
Hetzelfde geldt voor de DJ’s van OSR 920. De radiocollega’s van Omroep Meierij staan met hun mobiele radiostudio op zondag 7 juli ergens op het festivalterrein van Fabriek Magnifique. Ze draaien er niet alleen muziek. Op gezette tijden komen ook verslaggevers in de uitzending om te vertellen wat er allemaal gebeurt. Want niet iedereen is in de gelegenheid om Fabriek Magnifique lijfelijk mee te maken. Ben van Riel van OSR 920 legt het zondag uit.

 

Tromgeroffel
Ook onze vaste medewerkers aan de 55 Plusshow laten zondag hun stem horen. Sonja van den Heuvel heeft boekennieuws en dichter Renate Spierdijk van Schrijverscollectief Meierij vertelt het Gedicht van de Week. Onze Meierijse verhalenverteller Antoon Buiting moeten we na zijn optreden van zondag gedurende 2 maanden missen. Maar in september halen we Antoon weer met tromgeroffel binnen. In de tussentijd zorgen we voor vervangende verhalen.

 

Wie stond op nummer 1
We draaien zoals altijd muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Wil je weten welke hit er op 30 juni 1983 op nummer 1 in de hitlijsten stond? Stem dan van 11.00 tot 13.00 uur af op 107.1 FM of op een van de mediakanalen van Omroep Meierij.