Fabriek Magnifique blijft op vaste plek ondanks wateroverlast (video)

VEGHEL – Fabriek Magnifique gaat hoe dan ook door in het Julianapark. Vanwege wateroverlast was het nog maar de vraag of dit zou kunnen, maar volgens organisator Jan van Hoof hoeven de bezoekers zich geen zorgen te maken dat het festival misschien niet doorgaat. De organisatie staat alleen wel nog voor een grote opgave, want het terrein is verre van gereed.

“Het lijkt meer op een vijver dan op een festivalterrein”, zegt Jan van Hoof. “We moeten dus eerst het terrein leegpompen voordat we verder kunnen. En dan moet er ook nog voor zorgen dat je iets aan de overgebleven modder doet’. Na een korte check van de grond is Van Hoof iets optimistischer: “De ondergrond is nog redelijk droog dus dat scheelt”.

Even heeft de organisatie overwogen om het festival te verplaatsen naar een andere locatie, maar dat plan is inmiddels van de baan. “Daarmee haal je de hele sfeer van het festival weg, want het park is zo'n mooie locatie. In het ergste geval richten we het terrein anders in, maar het blijft sowieso in het Julianapark”, aldus Van Hoof.

Fabriek Magnifique duurt van 5 tot en met 7 juli.