Extra steun voor mensen die getroffen zijn door coronacrisis

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad gaat de steunmaatregelen verlengen voor mensen die getroffen zijn door de coronacrisis.

Bedrijven en organisaties die commerciele activiteiten organiseren hoeven nog even geen leges te betalen. Ouders die extra kosten hebben gemaakt voor kinderopvang in de periode van 16 maart tot 8 juni krijgen ook compensatie.

Er komt (voor dezelfde periode) ook een compensatie voor de eigen bijdrage schoolzwemmen in Sint-Oedenrode en het leerlingenvervoer. Als de horecabedrijven weer open gaan kunnen ze tot 1 april volgend jaar toestemming krijgen voor een overkapping en ze hoeven daarvoor geen leges te betalen.

Baatbelasting afkopenDe gemeente heeft nog een financieel voordeeltje. In de oude gemeente Veghel betalen mensen baatbelasting. Dat is een belasting die geheven wordt van eigenaren van onroerend goed die zijn gebaat bij gemeentevoorzieningen, zoals bijvoorbeeld het riool. Die belasting wordt afgebouwd maar loopt nog tot 2035. De gemeente biedt nu een mogelijkheid om die in één keer af te kopen met een korting van dertig procent.