Extra show Radicale Gezelligheid in Blauwe Kei

MEIERIJSTAD - Tijdens de feestelijke seizoenskick-off van de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade, is het gezelschap Radicale Gezelligheid uit Meierijstad te zien met de voorstelling De Wereld Heeft Ons Failliet Verklaard. Eigenlijk stond de voorstelling alleen op zaterdag 3 september op het programma, maar omdat die show nu al zo goed als vol zit, speelt de voorstelling ook al op vrijdag 2 september. Bij de voorstellingen wordt een gratis inleiding én nagesprek gehouden.

De ene moeder werd boventallig verklaard, de andere werd na dertig jaar plots ontslagen. Samen met hun moeders bevragen actrices Lotte en Lisanne de wereld van werk. Ze proberen een toekomst te formuleren die gefundeerd is op de waarden waarmee ze zijn opgevoed: onvoorwaardelijkheid, loyaliteit en zorgzaamheid. Alle vier verlangen ze naar een radicale verandering in het arbeidsklimaat.

Made in Meierijstad

Radicale Gezelligheid heeft haar roots in Meierijstad, Lotte in Schijndel en Lisanne in Sint-Oedenrode. Na een tour door heel Nederland wil het gezelschap haar verhaal ‘thuis brengen’, naar de regio waar ook het arbeidsverleden van beide moeders zich heeft afgespeeld.

Openingsweekend

Radicale Gezelligheid is te zien op vrijdag 2 en zaterdag 3 september, als onderdeel van het openingsweekend van de Blauwe Kei. Het weekend van 2, 3 en 4 september staat bol van theater, muziek en film. Kijk voor meer informatie op blauwekei.nl/seizoenskickoff. De voorstelling De Wereld Heeft Ons Failliet Verklaard begint om 20.30 uur in het Magazijn.