Extra lezing over Gladiolen in Zomerheide

VEGHEL - Vanwege grote belangstelling geeft Henri van Nuenen donderdag 27 augustus een tweede lezing bij de expositie ‘Gladiolen in Zomerheide’. Vanaf 19.30 uur vertelt de kunstenaar over zijn bijzondere getekende wereld en kleurpaletten.

De lezing op woensdag 26 augustus is uitverkocht en de extra lezing gaat door bij voldoende aanmeldingen. Vooraf reserveren is verplicht en de toegang is vijf euro. Voor meer informatie en aanmelden zie www.decompagnie.art.

De expositie is te zien in de Malerij op de Noordkade. Tijdens het slotweekend van de expositie op 29 en 30 augustus maakt Henri van Nuenen ter plekke bloemstukken met honderden vers gesneden gladiolen. Dit is live te bewonderen in de Malerij op de begane grond van de Cultuur Haven Veghel op de Noordkade. Ook wordt dit weekend doorlopend de video-installatie Gladiooldansen vertoond.

Grafisch kunstenaar Henri van Nuenen laat zich inspireren door traditie en volkscultuur, autobiografische verwijzingen en de botanische plantenwereld. Zijn getekende wereld is er een van kleurclichés en persoonlijke kleurassociaties. Het levert werken op die overweldigen door hun formaat en onnatuurlijk felle kleuren.

De tentoonstelling is te zien tot en met 30 augustus en is dagelijks te bezoeken. Maandag t/m vrijdag van 11.00 – 21.00 uur, zaterdag van 12.00 – 18.00 uur en zondag van 14.00 – 18.00 uur.