Extra feestelijke aflevering van SMEK

MEIERIJSTAD - De wintereditie van het OM-kookprogramma SMEK wordt uitgezonden vanaf 8 december. Ditmaal heeft het programma een bijzonder feestelijk tintje, want Leon Twigt, de vaste kok van SMEK is hoofdgast. De andere gast is Harry van Herpen, citymanager van Schijndel.

Natuurlijk kan Leon het niet nalaten zelf de pollepel ter hand te nemen. Hij doet dat samen met Sjors Gevers, in deze uitzending kok van dienst. Samen hebben ze een buitengewoon smakelijke tweegangenmaaltijd bereid van voornamelijk Fairtrade en lokale ingrediënten.

Opzien tegen de kerstdagen

Het feestelijk tintje van deze uitzending zit in het verhaal van Leon. Er zijn volgens Leon te veel mensen die opzien tegen de kerstdagen, omdat er voor hen weinig te vieren valt. Ze zijn alleen of hebben nauwelijks geld voor een eenvoudige maaltijd, laat staan een feestdiner.

Deze wetenschap inspireerde Leon om iets te organiseren voor deze groep mensen. Het Winterpark in Schijndel leek hem daarvoor een goede gelegenheid, want daar is het stil op Eerste kersdag. Zonde vindt hij, want het is een mooi onderkomen voor een kerstfeest. Een goed idee vond ook Robert van den Brand, voorzitter van de Stichting Winterpark: “Dat gaan we doen.”

Meer sponsors volgden, evenals vrijwilligers die graag hun eerste kerstdag hieraan besteden. Inmiddels staat de organisatie goed in de steigers. Het wordt een mooi kerstfeest op de Schijndelse markt, zowel voor de keukenbrigade als voor de vrijwilligers die er aan het werk zijn.

Het enthousiaste verhaal van Leon geeft ook de winteruitzending van SMEK extra kleur, want ook hier klonken meteen al stemmen met een “ja, wij doen mee!”

SMEK wordt een week lang dagelijks uitgezonden op Omroep Meierij, te beginnen op 8 december. De exacte uitzendtijden zijn te vinden onder TV-gids.

Voor wie liever online kijkt voegen we het filmpje bij.