Expositie 'samen Meierijstad in coronatijd'

MEIERIJSTAD – Mensen die hun gevoelens over corona op een kunstzinnige manier tot uitdrukking hebben gebracht, kunnen in juli en augustus deelnemen aan een expositie in de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel.

Een expositie van mensen uit Meierijstad voor mensen in Meierijstad. In juni vindt eerst een inventarisatie en inzameling plaats van items die deelnemers willen exposeren.

De inwoners van Meierijstad zijn hard getroffen door het Coronavirus. Het aantal dodelijke slachtoffers ligt boven de 130. Van weinig slachtoffers kon op een normale manier afscheid worden genomen. Bij veel nabestaanden of naasten van slachtoffers is sprake van rouw en onverwerkt verdriet.

Onbeperkte mogelijkheden

Nu er vanwege de aangepaste RIVM maatregelen weer wat meer bewegingsruimte komt, willen de organisatoren van de tentoonstelling laten zien waar mensen in Meierijstad goed in zijn; op creatieve wijze samen delen. Daarvoor is door de partijen in de Cultuurfabriek; Phoenix Cultuur, Kunstgroep de Compagnie en Cultuur Haven Veghel het plan bedacht om dit op een creatieve manier vorm te geven in een gezamenlijke expositie op de Noordkade in Veghel.

Binnen de expositie kunnen mensen op een kunstzinnige manier iets van hun ervaringen van de afgelopen maanden laten zien in de vorm van een persoonlijk kunstwerk. Die ervaringen kunnen natuurlijk zowel positieve en vrolijke, als verdrietige ervaringen zijn. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt, een mooie foto(serie) een schilderij, tekening, een gedicht, een korte film, een muziekstuk, theaterstukje, een beeld of ander werk. De intentie van het werk is voor deze expositie in principe belangrijker dan het kunstzinnige niveau.

De bedoeling is dat het werk in de maand juni op verschillende data kan worden aangeleverd op de Noordkade. Vervolgens wordt de expo ingericht en is deze in juli en augustus door iedereen gratis te bezoeken. Dat bezoek kan eventueel gecombineerd worden met een andere expositie deze zomer van De Compagnie.

Voor meer informatie en aanmelden: stuur een mailtje naar samenmeierijstad@gmail.com

Voor bewoners van Odendael werd veel kunstige tekeningen gemaakt