Expositie Roois kunstenaarsechtpaar in Mariëndael

SINT-OEDENRODE - Het Roois Cultuur Contact organiseert een expositie met het
kunstenaarsechtpaar Lisette van de Hoef en Frans Hulzink. De tentoonstelling wordt gehouden van 7 november tot 16 december.

Lisette houdt zich bezig met keramiek. “Keramiek is geweldig en enorm veelzijdig!” zo verwoordt zij haar passie. Sinds 2005 zit Lisette bij de groep van Carla Teer (Phoenix). De mogelijkheden bij keramiek zijn eindeloos: werken met draaischijf en handvorm, zoutoven, reductie-, elektrische - en raku-stook en ook pitfire. Lisettes voorkeur ligt bij handvormen, voornamelijk strakke vormgeving. Maar ook raku en naked raku is een festijn, werken met de elementen aarde-vuur-lucht en water.

Frans schildert en gaat uit van de gezegde “Een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden”. Hij heeft grote bewondering voor architectuur, waarbij strakke vormen belangrijk zijn. Denk daarbij aan de architectuur van Rotterdam. Sinds de lessen van Peter Verbeek, Laura Hoek, Geert en Jolanda Vorstenbosch en Singha de Koning heeft Frans heel wat werk op doek gezet. Niet alleen architectuur, maar ook kleur, vorm en strakke lijnen en de toevoeging van andere materialen kenmerken zijn schilderijen.

De expositie kan worden bezocht tijdens de openingstijden van Mariëndael. Deze tijden staan vermeld op de website van Mariëndael. Bij het bezoek aan de tentoonstelling dient een QR-code of een geldig vaccinatiebewijs te worden getoond.